A könyvekről

Kik vagyunk?

A JEL-KÉP Kiadó útikönyvei személyes tapasztalatok alapján készülnek, a szerző heteket, gyakran hónapokat tölt egy-egy terület feltérképezésével, nagy hangsúlyt fektet a helyben élő emberekkel való találkozásokra, a helyben történő ismeretszerzésre. A könyvek könnyen fogyasztható, egyúttal hiteles forrásként szolgálják az utazókat, szemben az interneten fellehető reklámszerű leírásokkal vagy az utazók sokszor elfogult, nehezen szintetizálható internetes beszámolóival.
  • Könyveink „kézen fogják” az utazót, és közvetlen stílusban, megbízható barátként vezetik végig a látnivalókon, programokon, figyelmet szentelve a legkülönbözőbb beállítottságú emberek érdeklődésére.
  • Bár nagy hangsúlyt kapnak a történelmi vonatkozások, a könyvek teljes mértékben a jelenben élnek, mindig az aktuális állapotból indulnak ki, és gyakran megjelennek bennük rövid társadalmi-politikai utalások is.
  • A szálláshelyek, éttermek, szórakozóhelyek, üzletek és egyéb szolgáltatók kiválogatásánál igyekszünk a legkülönfélébb igényeket és pénzügyi lehetőségeket figyelembe venni, ugyanakkor valami egyedit, különlegeset ajánlani. A könyvekbe bekerülő helyek egy személyesen végiglátogatott nagyobb mintából kerülnek kiválogatásra, csupa olyan helyről van szó, amit a legjobb barátainknak is szívesen ajánlanánk. A válogatás hitelességének alapja, hogy a bekerülésért sem a kiadó, sem a szerző semmilyen ellenszolgáltatást nem fogadott el a szolgáltatóktól.
  • A könyvek tele vannak gyakorlati tudnivalókkal, nyitvatartásokkal, telefonszámokkal, honlapcímekkel, illetve, ahol szükséges, pontos leírást kaphat az olvasó a helyszínek megközelíthetőségéről is. A tájékozódást a könyvben szereplő látnivalókat, szolgáltatásokat tartalmazó térképek segítik.
  • Az útiterv gyors összeállításának megkönnyítése céljából könyveink mindig tartalmaznak valamilyen szempontrendszer alapján összeállított válogatásokat, „best of” listákat.
  • Végül a száraz, távolságtartó stílus helyett a JEL-KÉP Kiadó könyveiben megjelenik egy személyes – néha lelkes, néha kritikus – hangvétel, a szerző a tények ismertetése mellett visszafogottan ugyan, de sok kérdésben állást foglal.

Kiadói csapatunk

Farkas Zoltán

Farkas Zoltán

Kiadóvezető / Szerző
A JEL-KÉP Kiadó vezetője és egyúttal a Kelet-Nyugat útikönyvsorozat számos kötetének szerzője és társszerzője. Közép-Európa nagy rajongójaként közel két évtizede személyesen járja a régiót, és megszállottan kutatja az érdekességeket, információkat.

Kiadói asszisztens

Pozsgai Szilvia

Szerkesztő

Kieferné Pulai Veronika

Szakmai tanácsadó

Sós Judit

Térképek

Sós Eszter

Tördelés

Szeker Annamária