Ezt látni kell Háromszéken!

Haszmann Pál Múzeum, Csernáton

Csernáton egyik szép udvarházában, az egykori Damokos-kúriában működő múzeum Erdély egyik leggazdagabb és legszebb néprajzi gyűjteményével büszkélkedhet. A főépületben szőttesekből, viseletekből és álomszép háromszéki kályhacsempékből és kelengyésládákból láthatunk egy lenyűgöző kiállítást, míg az épület körül – skanzenszerűen elrendezve – néhány berendezett háromszéki parasztház áll. A hatalmas mezőgazdasági gépekből, elegáns lovaskocsikból, több száz éves vaskályhákból, ritkaságszámba menő rádiókból és még sok más érdekességből álló többi gyűjtemény végigböngészése akár egy egész délutánra elegendő programot kínál.

 

Erkélyrácsok Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely teljesen érintetlen belvárosával, egyedülálló városszerkezetével, valamint izgalmas kapu- és erkélyrácsaival az egyik legszebb, legegyedibb hangulatú székely városnak számít. Az egykoron piactérként szolgáló főteret érdemes házról-házra körbejárni, és megcsodálni ezeket a sokszor a szecesszió jegyében fogant remekműveket.

 

Szimpla, Sepsiszentgyörgy

Ha bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy Székelyföld nem elég „cool”, akkor most megnyugtató választ kaphat aggodalmaira. A kreatív alkotásokkal és nagymama bútorokkal berendezett sepsiszentgyörgyi Szimpla méltó társa a budapesti romkocsmáknak, feltétlenül üljünk be ide egy kézműves sörre, a programok felől pedig a Facebook oldalukon tájékozódjunk.