Főoldal > > Családi hézagpótló

Családi hézagpótló

Bölcs István, 168 Óra, 2010. december 28.

Útikalauzzal, bedekerrel tele a piac, aligha van olyan rés, ahova befér egy „hézagpótló”. Hacsak ez nem. Mert itt nem a szokásos látnivalókat ajánlgatják, háromcsillagos néznivalókat, pityókás borkostolókat. Ezúttal családi természetű a szolgáltatás.

Merre menjünk gyerekekkel? Hol találunk gyerekbarát szállodát (és mennyiért), ahol összenyithatók a szobák, van etetőszék, játszósarok, gyerekfelügyelet? Elősorolva a „legjobb” múzeumok és a legkalandosabb kalandparkok, ókori romok és középkori várak, nagyvárosok és szigetek és kirándulnivalók Aggtelektől Zakinthoszig. Hol lovagolhatunk, kerekezhetünk, evezhetünk? Merre induljunk bálnanézésre, Mikulás-lesre? Hol találjuk a legjobb legóvárost? És hol keressünk még több naprakész információt a neten? Mire számítsunk, mire vigyázzunk itthon és külföldön, ha gyerekkel indulunk útnak?

Alapos áttekintést kapunk arról is, melyik városban miféle turista- és gyerekkedvezmények vehetők igénybe, és mire, hol lehet megvásárolni őket, mennyibe kerülnek. Tippeket kapunk arról: hogyan készüljünk fel az útra. Mit olvassunk, milyen DVD-kről tájékozódjunk, gyerekeinket – életkoruk szerint – mire készítsük fel, s mivel. Például egy francia utazást a Babar könyvek, a La Fontaine-mesék, az Asterix kalandjai, a Három testőr, A párizsi Notre-Dame, a népszerű pétanque játék beharangozása révén jól megalapozhatunk. Megtaníthatjuk gyurmázó gyerekeinket „picassóul”, vagy francia palacsintát készíteni, sőt azt is megtudjuk, hogyan lehet tíz euróból négyszemélyes helyi pikniket varázsolni.

A kötetet összeállítók figyelme Magyarországon túl kiterjed Európa valamennyi frekventált régiójára Törökországtól Izlandig, külön kitérve a nemzeti parkok, kalandparkok, vidámparkok, üdülőfaluk, sekély tengeröblök topográfiájára is.

Ugrás a 168 Óra Online oldalára